13 Aralık 2010 Pazartesi

Vintage Tarzı


Vintage'in kelime anlamı bağ bozumu demek ancak günümüzde eski tarz anlamına geliyor. Bir kıyafetin vintage olması için belli bir dönemi yansıtması gerekiyor. Aslında sadece kıyafette değil mobilyadan aksesuara kadar geniş bir yelpazede vintage tarzı..
Burada bu tarz eldivenleri paylaşmak istedim, gerçekten çok hoşlar.
Son yıllarda patlama olmasına rağmen ben hep nostaljik giyinmeyi sevmişimdir. Gelinliğim dahil 60 lı yılları yansıtmıştır.
Hali hazırda şu an senelerdir kullandığım annemin iki üç kazağı 2 adet portföy çantası ceketi beresi bluzu ve kemerleri var. On beş sene kadar önce bunlar artık işe yaramaz diye attığımız güzelim ayakkabı çanta hırka ve elbiseleri düşündükçe içim sızlıyor :) unutmadan bir kaç tane de filiz akın hülya koçyiğitin filmlerinden kalma tarzda kapri kol degaje yaka diz üstü elbisemiz var :)
Başka bir zaman bendeki eşyaları paylaşacağım..
Günümüz modasında vintage kıyafetler modern aksesurarlarla zenginleştiriliyor, belki böylesi daha iyi..
Bir elli sene sonra da şu anda giydiğimiz dar paça düşük bel kotlar, topuklu bilekten yarım çizmeler tekrar moda olur. Yeni kalan eşyalarımızı saklayalım kızlarımıza :)
Vintage'li günler dilerim :)

4 yorum:

Pınar dedi ki...

Çok seviyorum bu tarzı bende.
Annemin bize sakladıkları giysileri ve çizmeleri vardı çok güzel.Ama annem minyon ve 36 beden giyinirmiş.Bir de 35 numara ayakkabı.Kızlarını sorma en iyisi.))

STİLETTO dedi ki...

pınar; nedense annelerimiz bizden hep zayıf oluyor gençliklerinde :)
benimki de öyle ama çoguna sığmayı başarıyorum :))

Topuklu Pollyanna dedi ki...

Mükemmelmiş gerçekten,eski dönemlere ait kıyafetler benimde hep daha çok hoşuma gitmiştir.Tekrar tekrar moda olması herkesin beğenisini kazandığından olsa gerek:)
Sende ki eşyaları görmek için sabırsızlanıyorum,mucuksss

STİLETTO dedi ki...

sarımtrak; kullanmadığım elbiseler annemin evinde :)
kullandığım parçaları ilk fırsatta fotoğraflarım hele bir de gözlük var ki sorma 106 ekran :)))